Segítség az önkormányzattól

Az idei húsvét legnagyobb vesztese a Rákospalotai MÁV-telepi Jézus Szíve Plébánia volt, melynek Szent Korona utcai temploma eddig ismeretlen okokból húsvéthétfőn kigyulladt. A tűzoltóknak sikerült hamar eloltaniuk a tüzet, a lángok, a füst és a korom, illetve az oltás is jelentős károkat okoztak az egyházközségnek.

12472289_966825016704804_3831097532876030513_n copy

Forrás: katasztrófavédők

– Még nem tudjuk, mekkora kár keletkezett – mondta Hajdu László polgármester, aki alpolgármesteri társaságban még az ünnepek alatt személyesen győződött meg az épület állapotáról. – Egyelőre a biztosító munkatársainak el kell végezniük a kárfelmérést, és csak ennek birtokában tudunk mentési tervet kidolgozni.

Az önkormányzat azonnali segítséget nyújtott, az eset másnapján közhasznú munkások mentek a helyszínre, hogy a templomot kitakarítsák. Ám az említett kárfelmérés miatt ezek a munkálatok is csúsznak néhány napot.

– Az idei költségvetésben szerepel a templombelső teljes körű felújítása – tette hozzá a polgármester. – Ennek szeretnénk eleget tenni, tehát a javítások helyett inkább erre koncentrálnánk. A nagyobb károkról, mint például az orgona helyreállításáról csak azt követően tudunk nyilatkozni, ha tudjuk a biztosító és az egyházmegye állásfoglalását.

Az önkormányzat az elmúlt években is támogatta a Szent Korona utcai plébániát. Többek között a templom tetőszerkezetét is felújíttatta, amely jelentős segítséget jelentett az épület állapotának megóvásában.

Comments are closed.