Segítség anya lettem!

Az Otthon Segítünk Alapítvány a Home-Start (otthoni kezdet) nemzetközi hálózatának részeként működik hazánkban. A szervezet igazgatójával, Lehőcz Mónikával és kollégáival arról beszélgettünk, kiknek és hogyan tudnak segíteni.

Szabó Mártonné Zsuzsa, Ré- vész Melinda, Lehőcz Mónika,/Fotó: XV Média, Nagy Botond

Szabó Mártonné Zsuzsa, Ré- vész Melinda, Lehőcz Mónika,/Fotó: XV Média, Nagy Botond

– Hogyan képzeljük el a tevékenységüket?

– A mozgalmat Magyarországon 2001-ben dr. Benkő Ágota indította el, ma már a fővároson kívül számos vidéki városban is megtalálhatóak helyi szolgálataink – mondta az igazgató. -A kicsi gyermekeket nevelő családok gyakran szembesülnek a bizonytalanság, a tanácstalanság érzésével. Mindig arra összpontosítottunk, hogy segítő kezet nyújtsunk azoknak a kismamáknak, akiket rokonaik ritkán tudnak támogatni. A fő mozgatórugónk, hogy jószívű szülők ingyenesen segítenek a szabadidejükben másokon.

– Kik fordulhatnak önökhöz?

– Olyan családoknak segítünk, ahol legalább egy iskoláskor alatti gyermeket nevelnek. Minden szülő maga határozza meg, mire van a legnagyobb szüksége – kapcsolódott a beszélgetésbe Révész Melinda fóti és XV. kerületi szervező.

– Szeretnénk kiemelni, hogy nem bébiszitterekről és nem bejárónőkről van szó, hanem önkéntes segítőkről. Nem a szülők helyett, hanem velük együtt végezzük a feladatokat – jellemezte munkájukat Szabó Mártonné Zsuzsa szervező.

– Milyen módon kapcsolódhatnak be az érdeklődők a tevékenységükbe?

– Képzett szervező vezeti a helyi szolgálatot. A helyi szervező 40 órás, ingyenes tanfolyamon készíti fel az önkénteseket a családok támogatására. A tapasztalat és a barátság mellett elsősorban derűt szeretnénk vinni a családok életébe, és nagyon várjuk a lelkes segítőtársakat is. Bővebb információ elérhető az alapítvány facebook.com/otthonsegitunk oldalán vagy a www.otthonsegitunk.hu weboldalon és a +36 1 365 1436 / +36 20 299 06 72-es telefonszámon.

Comments are closed.