Segítség állatok!

Gyakran merül fel a kérdés: hol tehetünk bejelentést kóbor állatok kapcsán? A Kutyások a XV. Kerületért Állatvédő Egyesülete az első hívószóra reagálnak, és bármilyen extrém helyzetben lehet rájuk számítani. 

Nemrégiben például egy pestújhelyi házhoz riasztották őket, egy fán rekedt macska három napja volt fent a lombkoronán és a kétségbeesett nyávogására figyeltek fel a lakosok. A mentéshez emelőkosárra volt szükség, de végül a bejelentő befogadta a kimerült cicát.

Rákospalota belső területén pedig két pávakakas okozott riadalmat. Az elsőt, miután felfedezték rejtekhelyét, több utcán keresztül hajtották. Végül egy Énekes utcai erkélyre szállt le, ahol az ott lakó nyugdíjas férfi az állatvédők tanácsára egy pokróccal letakarta. Így sikerült megfognit. Ám, a rikácsolás nem maradt abba, a másik páva ugyanis mindent beleadott. A Lóvasút közben egy egész napot töltött egy balkonon, ahonnan telekiabálta a környéket. Majd több kerten át kellett üldözniük az állatvédőknek, akik végül egy ház lépcsőházában fogták el. A két madár egy dömsödi természetvédelmi mentőhelyre került. A  XV. kerületi állatmentőket gyakran hívják a szomszédos kerületekbe is.Újpestre a vadkacsák miatt mentek. Egy második emeleti erkélyen ugyanis tojásokat rakott egy kacsacsalád, így ott már nem lehetett mit tenni, ki kellett várni a költési időszakot. A kiskacsákat az anyjukkal az állatvédők a Szúnyog-szigeten engedték vissza a természetbe.

Lépj velük kapcsolatba! 0-24 bejelentő telefonszámuk: +36 70 501 9728, E-mail címük: info@kutyasok15.hu

 

Comments are closed.