Segítő designtermékek

A Segítő Vásárlás programot 2010-ben indította el az Emberi Erőforrások Minisztériuma, hogy felhívja a közvélemény figyelmét azokra a termékekre, szolgáltatásokra, amiket fogyatékossággal élő emberek készítenek, végeznek. A kezdeményezést 2013-tól a Salva Vita Alapítvány koordinálja, a programhoz kapcsolódó védjegyet a megváltozott munkaképességű embereket foglalkoztató akkreditált, védett munkáltatók használhatják termékeiken. Eddig már több mint 50 cég, illetve szervezet nyerte el és használja a Segítő Vásárlás védjegyet országszerte, többek között a kerületi Palota-15 Rehabilitációs és Közfoglalkoztatási Közhasznú Nonprofit Kft. is.

Fotó: XV Média, Nagy Botond

Fotó: XV Média, Nagy Botond

A fogyatékossággal élő emberek társadalmi integrációját szorgalmazva október elején Segítő Vásárlás – Design Randi 3.0 – design címmel a Bálna Budapestben olyan kiállítást rendeztek a szakemberek, ahol a termékek bemutatása mellett a program remek bemutatkozási lehetőséget teremtett a megváltozott munkaképességű embereket foglalkoztató műhelyeknek. Ezenkívül az új designtermékeket díjazták, amik remélhetőleg a Segítő Vásárlás webáruházban is hamarosan elérhetőek lesznek.

Juhász Márton/Fotó: XV Média, Nagy Botond

Juhász Márton/Fotó: XV Média, Nagy Botond

A kiállítást Nyitrai Imre, szociálpolitikáért felelős helyettes államtitkár nyitotta meg. Juhász Márton, a Palota-15 Nonprofit Kft. ügyvezetője elmondta: az őszi kiállításra három kerületi alkotó munkájával neveztek. Nagy sikert aratott Farkas-Pap Éva beton kecske dísztárgya, Molnár Ádám beton gyümölcsös kínálótálja, a Schuller Mária által készített báb és fejpárna pedig díjazásban részesült. Az ügyvezető arra is kitért, hogy törekesznek integrálni, több munkaterületet érintően foglalkoztatni mind a megváltozott képességű, mind az egészséges munkavállalókat.

Comments are closed.