Sakkverseny Győrfi Pállal

A vírushelyzetre tekintettel a Budapesti Sakkszövetség törölte az idei ifjúsági csapatbajnokságot, mely kiváló lehetőség lett volna a fiatal amatőr sakkozóknak. Mihály Zoltán, a Palota Sakk vezetője ezért úgy döntött, hogy az egészségügyi előírások betartásával versenyt hirdet ennek a korosztálynak.
– Ezek a gyerekek, ha sokáig nem versenyeznek, abbahagyják a sakkozást, és utána nagyon nehéz visszacsalogatni őket – mondta a rákospalotai sakkegyesület vezetője.
A mérkőzést meg is hirdették valamennyi budapesti klub számára, végül öt egyesület 14 háromfős csapata jelezte a részvételét. A házigazda klubot két csapat képviselte.

Fotó: XVMÉDIA, Nagy Botond

– A mi gyerekeink még nincsenek azon a szinten, hogy egy ilyen színvonalú megmérettetésen komoly eredményeket érjenek el. Büszkék vagyunk azonban, hogy a verseny legjobb pontszerzője klubunk játékosa, Szabó Emese lett – jegyezte meg a Palota Sakk vezetője.
A Palota-kupa csapatverseny kétnapos és nyolc fordulós volt. A résztvevők olyan 14 év alatti gyerekek voltak, akik maximum 1300 ÉLŐ-ponttal rendelkeztek. Így a verseny valóban az amatőrök színtere volt.
– Az egészségügyi előírásokat maximálisan betartottuk, a szülők, nézők nem léphettek be a terembe, a gyerekek maszkban játszottak, minden forduló után kézfertőtlenítést és szellőztetést tartottunk, illetve érkezéskor még a testhőmérsékletet is ellenőriztük. Ez utóbbiban nagy segítségünkre volt Győrfi Pál (kis kép, jobbra), az Országos Mentőszolgálat szóvivője, aki szülőként vállalta a feladatot – fűzte hozzá Mihály Zoltán (kis kép, balra).
A Palota Sakk az ifjúsági csapatbajnoksághoz hasonlóan novemberben a szeniorok számára is rendezett egy versenyt, így minden korosztály számára verseny-lehetőséget biztosított az őszi időszakban.

Comments are closed.