Sajtótájékoztatót tartott a DK

Sajtótájékoztatót tartott a Demokratikus Koalíció önkormányzati képviselője, Tóth Veronika november 10-én. A képviselő a kerület országgyűlési képviselője, László Tamás krumpliosztás-akciójára kívánt reflektálni.

Fotó: XV Média, Vargosz

Fotó: XV Média, Vargosz

Mint mondta, dicséretes, hogy a parlamenti képviselő egy zsák krumplival és egy pohár forralt borral ajándékozza meg a kerületi nyugdíjasokat, de véleménye szerint az újpalotai akció a Fidesz országos kampányának része, a választások előtti szavazatgyűjtés. Szerinte ezt bizonyítja az is, hogy László Tamás a krumpliosztással kapcsolatos felhívását fizetett politikai hirdetésként tette közzé az önkormányzat lapjában, az Életképek újságban. Az akciót a nyugdíjkiegészítés kifizetésének időpontjára időzítette azért, hogy jól bevésődjön az idős emberekbe, mennyi jót tesz velük a kormány és a Fidesz. A képviselő hozzátette, a krumplit a lakcímkártya és a személyi igazolvány bemutatása, valamint aláírás ellenében kapták meg a nyugdíjasok.

Tóth Veronika feltette a kérdést: miből finanszírozta az országgyűlési képviselő az akciót. Hozzátette, az önkormányzat – minden ellenszolgáltatás nélkül – a rászorulóknak évente egyszer oszt meleg ételt az adófizetők pénzéből karácsonykor. Ehhez a kezdeményezéshez csatlakoznak civil szervezetek és a szegénységre érzékeny pártok.

Végezetül az önkormányzati képviselő arra kérte a Fideszt, ismerje el, hogy van szegénység az országban, mégpedig úgy, hogy ellenszolgáltatás nélkül ételt oszt a rászorulóknak és a hajléktalanoknak.

Comments are closed.