Sajtótájékoztatón beszélt az egészségügyi fejlesztési terveiről László Tamás

A leendő Deák utcai orvosi rendelő előtt tartott sajtótájékoztatót szeptember 14-én László Tamás, a Fidesz-KDNP polgármesterjelöltje, aki a mondandójának a „Szövetség a kerület egészségügyi fejlődéséért” címet adta.

– A kerületnek nincsen kórháza, és a jövőben sem lesz – mondta a sajtó képviselőinek -, éppen ezért fontos a járóbeteg ellátás erősítése és fejlesztése. Az önkormányzat az előző – 2010-14 közötti – ciklusban úgy határozott, hogy működtetni kívánja a járóbetegellátást a kerületben. A mostani kerületvezetés azonban arra törekszik, hogy ezt az erős kapcsot meglazítsa.

Fotó: XV Média, Vargosz

Fotó: XV Média, Vargosz

A jelölt elmondta, hogy megválasztása esetén mindenképpen fejleszteni kívánja a háziorvosi rendszert, a lehető leggyorsabban újra indítaná a Deák utcai rendelő építését, mert a jelenlegi patthelyzet senkinek sem jó. Elkezdené a Hősök úti rendelő felújítását is, mely beruházás tervei már az előző ciklusban elkészültek. A Bethesda kórház kihelyezett gyermek szakrendeléseinek (összesen hatnak) a számát kettővel még megnövelné. Forszírozná a Rákos úti Szakrendelőben a traumatológiai szakrendelés kialakítását. E mellett támogatná néhány fontos képalkotó diagnosztikai eszköz – többek között egy CT –beszerzését és működtetését a kerületben. Az egynapos sebészet kialakítását nélkülözhetetlennek tartja, amely a kerület egészségügyi ellátásában is forradalmi változás lenne, és a mostani önkormányzat által napirendről levett ötéves egészségügyi fejlesztési tervet azonnal jóvá hagyatná, sőt, a hatályát pedig egy évvel meg is növelné, hogy a következő ciklus végégig kitartson.

Comments are closed.