Rövidfilmek a demenciáról

A XV. kerületi önkormányzat és a Csokonai Kulturális Központ jeligés pályázatot hirdet 35 év alatti fiatal magyar filmművészek számára 10-15 perces rövidfilm (kisjátékfilm) forgatókönyv készítésére, melynek mottója: Időskori Demencia.

Pályázni lehet eredeti és adaptációs tervvel vagy más pályázatra még be nem adott forgatókönyvvel. A forgatókönyv mellé referenciafilm beadását kérik. Az anonimitás megőrzése érdekében azt kérik, hogy a film stáblistáját takarják ki a pályázók.

A forgatókönyvek elbírálására szakértő zsűrit kértek fel: dr. Menyhárt Miklós, Kollár István, Koltai Róbert, Gaál Ildikó, Rónai Egon, Gáti Oszkár személyében.

A pályázatra készített forgatókönyvet 5 példányban kell benyújtani. Minden példányon jól olvashatóan fel kell tüntetni a jeligét, a szerző neve és a mű címe nem szerepelhet a beadott pályaművön.

A pályázat beérkezési határideje: 2020. július 30. 18 óra.

Az elkészült forgatókönyvet postai úton az alábbi címre kell eljuttatni: Csokonai Kulturális Központ, 1153 Budapest, Eötvös utca 64–66.

A borítékon kívül a jelige szerepeljen, de a forgatókönyvet tartalmazó dossziéban lezárt borítékban kérik feltüntetni az alkotó nevét, címét, elérhetőségét.

Az 5 legjobb pályamű alkotóját 2020. augusztus közepén a zsűri beszélgetésre hívja, azután dönt, hogy mely forgatókönyvet/forgatókönyveket ítéli megvalósításra alkalmasnak.

A zsűri 2020. augusztus 22-én hozza meg döntését.

A zsűri által díjazott, megvalósításra javasolt forgatókönyv alapján (videotechnikával) készülő film teljes gyártási költségét – külön szerződésben szabályozott keretek között és módon – a XV. kerületi önkormányzat a Csokonai Kulturális Központ közreműködésével biztosítja.

A forgatókönyv/forgatókönyvek alapján elkészült filmet/filmeket 2020. november 20-án az Anno Művészeti Hét keretében, a Rövidfilm Szemle nyitófilmjeként mutatják be.

A film elkészültének és leadásának határideje (végleges fényelt, hangkevert kópia): 2020. november 5.

 

Comments are closed.