Rímekbe szedett hétköznapok

Farkas Diánának, a Kontyfa Középiskola 12. évfolyamos diákjának (képünkön) tavaly hat verse jelent meg egy antológiában. Az újpalotai diák nem számított ilyen sikerre, elmondása szerint csak azért küldött hat verset a pályázat kiíróinak, hogy abból válogathassanak. Ehelyett mind a hat verse bekerült a kötetbe.

Farkas Diána/Fotó: XV Média, Nagy Botond

Farkas Diána/Fotó: XV Média, Nagy Botond

– Hatéves korom óta írok verseket, és az akkori érdeklődésem a költészet iránt máig nem lankadt – mondta Dia. – Csak annyi változott, hogy ma már nem annyira a versírásra, hanem inkább a prózai munkákra koncentrálok.
Konkrétan azt jelenti, hogy a 17 esztendős lány immár negyedik regényén dolgozik. A téma természetesen a mai fiatalok világa, a deviancia határának feszegetése.
– Ezek a munkák még nincsenek letisztázva, így egyelőre még csak a fiókomban pihennek – hárítja el a további kérdéseket Dia.
Persze, azért akad, aki olvashatta. A diáklány több olyan barátra is szert tett, akiket hasonló dolgok foglalkoztatnak. Ők kölcsönösen lektorálják egymás írásait, véleményt mondanak a művekről és tanácsot is adnak a másiknak.
És a végére hagytuk a slusszpoént. Az újpalotai irodalmár ugyanis a szabadidejében rákapott a fotózásra. A képeit pedig rendszeresen feltölti az internetre. Tavaly ősszel az egyik alkotására itt bukkant rá egy angol irodalmi magazin, amely az alkotó beleegyezésével a címlapján közölte a képet.

Az irodalmi folyóirat borítóképe/Forrás: Farkas Diána

Az irodalmi folyóirat borítóképe/Forrás: Farkas Diána

Farkas Diána jövőre érettségizik, és a tervei szerint azt követően a Pázmány Péter Katolikus Egyetem Bölcsészet- és Társadalomtudomány Karán pszichológiát fog tanulni. Erre reményt adhat, hogy eddig csak kitűnő bizonyítványa volt a gimnáziumban. Az írás szeretete azonban örök, nem fog sokat pihenni ezután sem a tolla.

Comments are closed.