Rengeteg a kátyú a kerületben

A januári, februári enyhe, de csapadékos idő után a tél megmutatta igazi arcát, kemény hidegek jöttek, ami az amúgy is rossz állapotú utakon kátyútengert eredményezett. Különösen rossz a helyzet Rákospalota régi útjain.

0703_utjavitas_05Fotó: XV Média, Vargosz

– Március végével bezárólag mintegy 580 négyzetméternyi utat javítottunk ki. Mivel az aszfaltkeverő telepek télen nem működnek, így az úthibákat hidegaszfalttal tüntettük el. Ez azonban csak ideiglenes megoldást nyújt, hiszen megfelelő kötőanyag híján rövid idő alatt a tönkremennek a járműforgalom miatt. Szakszerűen csak 1-2 hete tudunk dolgozni, miután újranyitottak a keverőtelepek – tájékoztatta lapunkat Demeter János, a kerületi fenntartású utakat kezelő Répszolg ügyvezetője.

– Az útellenőrök folyamatosan térképezik fel az úthibákat, március végén további 550-600 négyzetmétert regisztráltak. Mindent összevetve tehát körülbelül 1200 négyzetméternyi úthiba keletkezett télen, ami „bődületesen nagy számnak” tekinthető – emelte ki az ügyvezető.

A megjegyzése nem is alaptalan, hiszen a tavalyi kátyúzási programban az egész év folyamán 2800 négyzetméternyi útjavítást végzett el a társaság. Ez azt is előrevetíti, hogy nagy valószínűséggel nem lesz elég az a költségvetési forrás, amit az idénre előirányzott az önkormányzat az úthibák javítására – mondta Demeter János, aki jelezte, hogy erről tájékoztatta a kerület vezetését.

A szakember hozzátette, hogy szükség esetén alvállalkozókat is bevonnak majd a kátyúzási munkákba, emellett az utak mentén táblákkal hívják fel az autósok figyelmét az úthibákra. Véleménye szerint május közepére tudják kátyúmentesíteni a kerületi fenntartású utakat.

Comments are closed.