Rendőrök mentettek kacsacsaládot az M3-ason

Civilek riasztották a rendőrséget még pénteken, hogy az M3-as autópályán, a Pest felé vezető oldalon vonul egy egész kacsacsalád. Ráadásul a 19-es kijárónál, ahol így még több sávon halad a forgalom. Azonnal a helyszínre indultunk, de a XV. kerületi kapitányság emberei előbb értek oda, így – telefonon keresztül irányítva őket – elkezdték a mentést – mondta a hvg.hu-nak vasárnap Pataki Gábor, az Állatmentő Liga vezetője.

Nem volt egyszerű, ugyanis az autópályának ezen a szakaszán középen betonelválasztó elemek vannak. A kacsák azonban ezen is átkeltek: a picik átfértek a köztük lévő résen, a kacsamama pedig átrepült felette. Viszont a másik oldalon a belső sávban továbbra is életveszélyben voltak, ekkor állították le járőrautójukkal a forgalmat az odaérkező rendőrök.

Elkezdték őket lefelé terelgetni az útról, de az anyjuknak ez már sok volt és elrepült. Ez pedig baj, ugyanis a mamakacsa nélkül a kicsik megzavarodnak és minden irányba szétszaladnak – magyarázta Pataki Gábor.

Ám a rendőrök leleményesek voltak, és összefogdosták a kicsiket, majd az egyenruhájukba dugták őket. Így menekült meg a nyolc kiskacsa.

Comments are closed.