Rendkívüli járatokat indít a BKK a Múzeumok éjszakáján

Rendkívüli járatokat indít a Budapesti Közlekedési Központ (BKK) a Múzeumok éjszakája rendezvényhez kapcsolódva június 24-én éjjel.

A BKK közleménye szerint a járatok este 6 órától vasárnap virradó éjjel fél 3-ig közlekednek és ezek az egyes helyszíneket kötik össze. Emellett késő este a szokásosnál sűrűbben, 5 percenként jár majd a kisföldalatti, és hajnali fél három után jelentősen sűrűbben közlekedik a 907-es, a 908-as, a 914-esm a 923-asm a 934-es, a 950A, a 973-as és a 990-es éjszakai járat.
A “Múzeumbuszok” idén is hét útvonalon (észak-pesti, budai, dél-pesti, óbudai, budavári, Várkert Bazár és Törley-járat) indulnak el, ezeket csak a rendezvényre szóló karszalaggal rendelkező utasok vehetik igénybe. A karszalagokat a BKK Ügyfélközpontjaiban és egyes kiemelt jegypénztárakban is meg lehet vásárolni.

Felhívták a figyelmet arra, hogy szinte minden belvárosi múzeum közelében található MOL Bubi gyűjtőállomás, ezért a helyszíneket érdemes MOL Bubi kerékpárral is megközelíteni, ehhez kedvezményes “Múzeumi MOL Bubi bérlet” vásárolható.

A rendezvényhez kapcsolódóan elindulnak a BKK nosztalgiajáratai is, kora délutántól a Jászai Mari tér és a Közvágóhíd között a 436-os favázas nosztalgia villamos közlekedik a Duna villamos vonalán, és szintén a Jászai Mari térről indul a Hófehérke nosztalgiahajó.

Comments are closed.