Rendet tettek a Fő téren

Olvasói levelet kaptunk, amelyben egy kerületi lakótársunk az újpalotai Fő téren tapasztalható áldatlan állapotokra hívta fel a figyelmet. A levelet továbbítottuk a polgármesteri hivatalhoz, emellett megkerestük a rendőrséget is. Mind a hivatal, mind a hatóság villámgyorsan lépett az ügyben.

Mint olvasónk írta, néhány éve a Fő térnél vettek lakást, mert élhetőnek tartották ezt a sokparkos városrészt. Egy ideje azonban nem élvezik lakókörnyezetüket, mert több olyan bolt nyílt, ahol olcsó alkoholt árulnak, és az üzletek környékét, a szökőkút ülőhelyeit is ellepték a hajléktalanok, illetve az „olcsó nedűre” szomjazók. „Eldobált üvegek, féldecis kupakok, törmelékek, hajléktalanok. Sajnos, ahogy egyre jobban itthon érzik magukat ezen ’kultúra’ kedvelői, úgy jelennek meg az atrocitások is az itt lakókkal” – áll a levélben.

Az önkormányzat és a rendőrség gyorsan reagált a történtekre: a kerületi közterület-felügyelet, valamint a helyi rendőrkapitányság összehangolt intézkedésbe kezdett. A rendőrség azzal, hogy fokozta a rendőri jelenlétet a téren.

„A lakosok folyamatosan láthatnak rendőröket a területen. Ezenkívül erőszakos bűncselekmény gyanúja miatt egy férfit már előállítottunk a Fő térről, akivel szemben kezdeményeztük az előzetes letartóztatás elrendelését, amit az ügyészség is támogatott” – tudtuk meg dr. Balogh Róbert alezredestől, kerületi kapitányságvezetőtől.

Az önkormányzati rendészek a parkőrszolgálatnak köszönhetően tavaly óta jelen vannak a Fő téren.

Fotó: XV Média, Vargosz

Fotó: XV Média, Vargosz

„A kollégák eddig a Fő téren kívül még két másik közteret is felügyeltek, de a notórius italozók és hangoskodók ezt kifigyelték és kihasználták” – mondta Horváth Attila, a rendészek vezetője. „Ezért átszerveztük a szolgálatokat, így két rendész mostantól kezdve állandóan – hétfőtől vasárnapig – csak a Fő téren járőrözik, ráadásul a szolgálatukat is meghosszabbítottuk este 9 óráig. Emellett kibővített ellenőrzéseket is tartunk a téren, melybe a társhatóságokat – rendőröket, adóhatóságot – is bevonunk, és közösen ellenőrizzük az érintett üzleteket és környéküket” – tette hozzá az osztályvezető.

Fotó: XV Média, Vargosz

Fotó: XV Média, Vargosz

Jelenleg tehát két rendőr, két rendész, illetve két térfigyelő kamera vigyázza a rendet a Fő téren, amelynek már meg is van a foganatja. A korábban tapasztalt problémák, közterületi italozások, hangoskodások, a járókelők molesztálása, illetve a szemetelés megszűnt.

A hatósági főosztály továbbra is kéri a lakosságot, ha közterületi rendellenességet tapasztalnak, azonnal hívják hivatali időben (hétfőn 8-18, kedd-csütörtök: 8-16.30, péntek: 8-12.30) a +36 1 305 3230, hivatali időn kívül pedig a +36 1 305 3147 telefonszámot, hogy minél előbb tudomást szerezzenek, és intézkedni tudjanak.

Comments are closed.