Rendet tartó felügyelők

A Polgármesteri Hivatal Rendészeti Osztálya idén kiemelt feladatként kezeli a közterületi alkoholfogyasztás visszaszorítását. Ezt a lakosságtól érkezett panaszok növekvő száma indokolta.

Fotó: XV Média, Nagy Botond

Fotó: XV Média, Nagy Botond

– Az utóbbi időben egyre több panasz érkezett hozzánk, hogy az utcán részeg emberek hangoskodnak, és nemegyszer tettlegességig, sőt egy esetben késelésig is fajult a tivornya – mondta Horváth Attila, a kerületi rendészeti osztály vezetője. – A közelmúltban az Erdőkerülő utcából, a Fő útról, a Nyírpalota utcából és a vásárcsarnok közelében élőktől is kaptunk ilyen bejelentéseket.
A rendészeti osztály munkatársai rendszeresen ellen­őrzik a közterületeket, és ha valakit alkoholfogyasztáson érnek, arra a helyszínen 5 ezertől 50 ezer forintig terjedő szabálysértési bírságot szabhatnak ki.
– A közterület-felügyelőknek nem a bírságolás, hanem a megelőzés és a közrend biztosítása az elsődleges célja. Nem büntetni szeretnénk az állampolgárokat, hanem az állandó jelenlétünkkel kívánjuk megelőzni a problémákat a lakosság komfort- és biztonságérzetének megőrzése céljából – magyarázta Horváth Attila.
Jó példa erre, hogy az elmúlt évben a közterület-felügyelők a BKK-val újrafestették a mozgássérült-parkolók piktogramjait, így már többen felfigyeltek a jelzésre, és idén jóval kevesebb bírságot is kellett kiszabniuk szabálytalan parkolásért. A mostani akciótól szintén ezt remélik, bár az év eddigi részében közterületen történő tiltott alkoholfogyasztás miatt – számos figyelmeztetés mellett – már 74 esetben kellett helyszíni büntetést kiszabniuk, amely majdnem a háromszorosa az illegális szemétlerakásért kiszabott bírságoknak.

Comments are closed.