Rendészek akcióban

Az egyik október közepi hétköznapon csúcsidőben baleset történt a Hubay Jenő téren. A balesetet okozó jármű utasai elmenekütek a helyszínről, de később elkapták őket a kerületi rendészek közreműködésével a rendőrök. A rendészeket jutalomban részesítette Hajdu László polgármester.

A vétkes autó a Deák utca irányából érkezett a forgalmas csomópontba, s mivel a tilos jelzés ellenére próbált meg azon áthajtani, összeütközött egy, a Bácska utca irányából szabályosan közlekedő járművel. A vétlen autó az ütközés következtében felhajtott a járdaszigetre, és kidöntötte a közlekedési lámpát. A balesetet okozó kocsi vezetője és utasa az ütközést követően kiugrottak a járműből és a Karácsony Benő park irányába futva elmenekültek.

Fotó: kerületi rendészek

Fotó: kerületi rendészek

Az önkormányzati rendészek egyik járőrautója az Illyés Gyula utca irányából éppen a csomóponton készült áthajtani, így a két rendész szemtanúja volt az esetnek. A balesetet követően egyikük azonnal a vétlen autóhoz sietett, hogy megnézze, mi történt a benne ülőkkel, a másikuk pedig gyalogosan üldözni kezdte a menekülőket. Közben a rendőrséget is értesítette, akiknek elmondta, hogy látta a baleset okozóit az egyik Sződliget utcai házba beszaladni. A helyszínre érkező négy járőr rövid időn belül elfogta a gyanúsítottakat. Mint kiderült, az autó vezetőjének jogosítványa sem volt.

Fotó: kerületi rendészek

Fotó: kerületi rendészek

Időközben a másik rendész ellenőrizte a sérültek állapotát. Szerencsére komolyabb személyi sérülés nem történt, a kinyílt légzsák megóvta az autóban ülőket, akik csak könnyebben sérültek meg. A mentők a helyszínen el tudták látni őket. Az önkormányzati rendészek aznap koraestig a helyszínen maradtak és segítettek a forgalomirányításban, mert a több sávot elfoglaló autóroncsok és a nem működő közlekedési lámpa óriási dugót okozott.

A két rendészt a nehéz szituációban tanúsított bátor magatartásáért Hajdu László polgármester soron kívül jutalomban részesítette.

Comments are closed.