Rend a lelke mindennek

Az önkormányzati rendészek nyitják és zárják, illetve felügyelik a legmodernebb játszótereinket augusztus 1-jétől.
– A döntés tíz játszóteret érint – mondta Horváth Attila, a kerületi rendészek vezetője –, a Baksay Sándor – Tompa Mihály utca sarkán levőt, a Kontyfa utcait, a Nyírpalota út 1–21. mögöttit, a Pestújhelyi térit, a Taksony sorit, az Eötvös – Rädda Barnen utca sarkit, a Karácsony Benő parkit, az Ozmán utcait, a Neptun utca 90–96. szám előttit és a Kossuth lakótelepit. Ezeket a játszóhelyeket a kollégáink minden reggel 7-8 óra között kinyitják és este 9-kor bezárják. A nyitvatartás október 1-jétől reggel 9 és este 6 óra között lesz. Ezenkívül napközben többször visszatérnek, és ellenőrzik a tereket.

Fotó: XV Média, Nagy Botond

Fotó: XV Média, Nagy Botond

A városüzemeltetési osztály szerint a rendészek bevonását a játszóterek őrzésébe a lakossági panaszok indokolták. A döntéstől mindenki azt várja, hogy a közterület-felügyelők jelenléte biztosítani fogja a rendet. A tíz említett park egy része kamerával is védett, így a rendészek a nap 24 órájában kísérhetik figyelemmel az ottani történéseket.
– Hogy mire kell figyelnünk? – kérdezett vissza Horváth Attila. – Egyrészt, hogy az eszközöket rendeltetésszerűen használják-e, történik-e szabálysértés, közterületi alkoholfogyasztás vagy dohányzás. Odafigyelünk a megelőzésre és a köztisztaságra.
Rendészeink a tíz játszótéren még senkit sem bírságoltak meg, ám szóban már néhány alkalommal figyelmeztetniük kellett.

Comments are closed.