Rekordösszegű pótdíjbevétele volt a BKK-nak

Rekordösszegű helyszíni és utólagos pótdíjbevételek érkeznek tavaly óta a Budapesti Közlekedési Központhoz (BKK), ezzel párhuzamosan jelentősen csökkent a pótdíjazások száma – adta hírül a társaság.

A közleményben felidézték: a BKK tavaly döntötte el, hogy szigorúbban lép fel a jegy és bérlet nélkül utazókkal szemben, és hatékonyabbá teszi a bliccelések miatti pótdíjtartozások behajtását.
A szigorúbb követeléskezelés hatására az elmúlt évben csaknem 40 ezer, az idén újabb 25 ezer fizetési meghagyást, valamint csaknem 12 ezer végrehajtási eljárást indított a cég azokkal szemben, akik jegy és bérlet nélkül utaztak a közösségi közlekedés járművein – írták.
Közölték: a BKK összeállította az elmúlt fél év legnagyobb pótdíjbefizetéseinek tízes listáját, amelyen a legnagyobb összeg több mint 920 ezer forint, de a következő három befizetés is magasabb 400 ezer forintnál.
Kitértek arra is, hogy a tavalyi év azonos időszakához képest mintegy 20 százalékkal kevesebb alkalommal töltöttek ki sárga csekket a BKK ellenőrei a bliccelőknek.
Ha a BKK jegyellenőrei pótdíjaznak valakit, annak a helyszínen vagy két munkanapon belül a kijelölt ügyfélszolgálatokon 8 ezer forintot, azt követően 30 napon belül 16 ezer forintot kell befizetnie. Aki 30 nap után rendezi tartozását, annak már 32 500 forintot kell fizetnie. Ha valaki csak otthon felejtette a bérletét, öt munkanapon belül bemutathatja, kétezer forintos kezelési költség mellett – olvasható a közleményben.

Comments are closed.