Az Őrjárat utcában – a volt Észak-Pesti Kórház 11-es épületében – található kerületi bőrgyógyászati szakrendelésen mindig nagyon sokan vannak. A meglevő egy szakorvos mellett április 1-jétől Dr. Alfaro Cooper Carlos is fogadja a betegeket keddenként.

A kerületi szakrendelésen tavaly január óta egy orvos, dr. Gomba Beáta rendel, aki egyedül nehezen birkózik meg a rá nehezedő teherrel. Ezért számít jó hírnek, hogy dr. Alfaro Cooper Carlos, aki korábban már rendelt az Őrjárat utcában, április 1-jétől egy rendelés erejéig – keddenként reggel 8 és délután 2 óra között – visszatért a kerületbe.
– Mindenképpen nagy segítséget jelent, mert így hetente egy napon, keddenként már délelőtt és délután is fogadni tudjuk a betegeket – mondta dr. Gomba Beáta. – Ezzel a megoldással is rövidíteni tudjuk a várakozási időt és csökkenteni tudjuk az előjegyzési listát.
A betegek nagy része idült problémával küszködik, az ő esetükben tervezni lehet a kezelést. Ám ahhoz, hogy a beteg bejusson az orvoshoz, általában három hónapot várnia kell. Akiknél viszont hirtelen alakul ki valamilyen bőrprobléma, és a beteg vagy háziorvosa úgy ítéli meg, hogy azonnali szakellátásra van szüksége, felkeresheti időpont nélkül is a rendelőt, ám ebben az esetben hosszabb várakozási idővel kell számolnia, mert az időpontra érkezők elsőbbséget élveznek.
Mostantól tehát dr. Gomba Beáta hétfőn, szerdán, csütörtökön és pénteken dél­előtt, kedden pedig délután, míg dr. Alfaro Cooper Carlos kedden délelőtt fogadja a betegeket.

Comments are closed.