Régi ízek tárháza

Legalább két és fél éve árulja már portékáját az újpalotai piacon Ecseri István, a dányi Fazenda tanya birtokosa. A felújított őstermelői részen szerdától szombatig széles termékpalettával várja vevőit, legyenek azok újak vagy törzsvásárlók.

István és felesége, Márta 40 hektáros tanyáján (alul) sok minden megterem, köztük az eper, málna, bodza, homoktövis, birsalma vagy éppen a csicsóka. Kistermelői formában dolgozzák fel a termékeiket, így nagyon rugalmasan tudják kiszolgálni a piaci igényeket. Minőségi, prémiumkategóriás élelmiszereket állítanak elő, nem nagy mennyiségben.
A piacon mézet, 15-féle házi készítésű lekvárt, számos ivólevet, köztük a C-vitaminban gazdag, rendkívül egészséges homoktövist kínálják a vevőknek. A szörpök, lekvárok a háziasszony keze munkáját dicsérik, hiszen mindenféle mesterséges adalékanyagtól mentesen, a farmon termesztett fűszernövényekkel ízesítve készíti el őket.
Mivel a növénytermesztés mellett állatokat is tartanak, kapható mindig friss tanyasi tojás, gyöngytyúk, de sokan esküsznek a rántani való csirkéjükre és a hagyományos módon füstölt sertéshúsárujukra, kolbászra, sonkára is. Megrendelésre a vevő igénye szerint dolgozzák fel ezeket, így például a külföldi útra készülő vásárlónak vákuumfóliázzák, felszeletelik a húsfélét.
– Többször előfordult már, hogy a piacról megismert családok kilátogattak a birtokra, ahol saját szemükkel győződhettek meg arról, hogyan állítjuk elő a termékeinket – mondta Ecseri István.

Comments are closed.