Református óvoda lesz a Kossuth utcában

A Rákospalota-Óvárosi Református Egyházközség több mint tízéves vágya valósulhat meg azzal, hogy az egyház elnöksége nemrégiben jóváhagyta a gyülekezet óvodaépítési tervét. A beruházás a régi óvárosi templom és iskola helyén, a Kossuth utca 10. szám alatti üres telken épülhet meg, várhatóan 2019–2020-ban.

– Nagy dolog ez a gyülekezet számára, és megvalósulásáért rengeteget imádkoztunk – mondta Hekli Katalin lelkész. – A kiviteli tervek rövid időn belül elkészülnek, s amennyiben sikerül kivitelezőt találnunk, már indulhat a beruházás.
Az óvárosi ingatlanon négycsoportos óvoda épül, melynek fenntartója az egyházközség lesz.

Az óvoda telke/Fotó: XV Média, Nagy Botond

Az óvoda telke/Fotó: XV Média, Nagy Botond

Az óvoda pedagógiai munkatervét a Református Pedagógiai Intézettel közösen fogjuk kidolgozni. A terveink szerint egy keresztény értékrendet és a rákospalotai hagyományokat szem előtt tartó intézményt fogunk üzemeltetni. Az óvoda mindenki számára nyitva lesz, aki ezekkel az értékekkel azonosulni tud – mondta a lelkész.

Az óvoda a Református Egyház óvódaépítési programja keretében épül meg, amelyre az egyház harmincmilliárd forint támogatást kapott az államtól. Az új intézmény a tervek szerint a 2020–2021-es tanév kezdetén már gyerekeket is fogad.

Comments are closed.