Rákospalota Kupa ötödször

Gyermeksakkversenyt rendeztek április 10-én a Hubay Jenő zeneiskolában. A Palota sakk-klub versenyén öt korcsoportban – négy gyermek és a felnőtteknek kísérő kategória – mérték össze tudásukat a sakk szerelmesei.

Fotó: XV Média, Nagy Botond

Fotó: XV Média, Nagy Botond

Az V. Rákospalota Kupa elnevezésű megmérettetésen minden eddiginél többen, összesen százhetvenketten indultak – tudtuk meg Mihály Zoltán versenyigazgatótól. A rendezvényt László Tamás országgyűlési képviselő nyitotta meg, majd a mérkőzések szünetében Hajdu László polgármester a szakosztály legeredményesebb játékosainak különdíjakat adott át. Díjat kapott a REAC jogutódjaként idéntől Palota sakk néven szereplő klub sakkozói közül az ifjúsági 1. csapat az Ifjúsági Amatőr Csapatbajnokság 3. helyezéséért, három sportsakkozó pedig a sakk diákolimpia országos döntőjébe kerülésért. Díjazták a Budapest I. osztályban játszó felnőttcsapat legjobb pontszerzőjét is.
Érdekesség, hogy a versenyre nevezett egy család. A legkisebb családtag az óvodás, az apuka és a nagypapa pedig a kísérők csoportban sakkozott. A megmérettetésen bemutatkozott a klub legfiatalabb, három és fél éves tagja is.
Az esemény végén dr. Pintér Gábor alpolgármester adta át a helyezetteknek a díjakat. A rendezvény támogatójának köszönhetően minden versenyző tárgyjutalmat kapott.
Újdonság volt, hogy a versenyt online nyomon lehetett követni a Nemzetközi Sakk Szövetség Chess Results szerverén keresztül, valamint visszanézhető onnan a nevezők listája és az eredmények is.

Comments are closed.