Rákos út menti tereket rendeznek

Az idei TÉR_KÖZ pályázaton elnyert 100 millió forintos támogatás felhasználásáról döntöttek június elején a képviselők.

Kerületünk a közösségi célú városrehabilitációs programok megvalósítására kiírt tenderen a Rákos út tereinek felújítására nyújtott be pályázatot. Az igényelt összeg 250 millió forint volt, azonban a Fővárosi Közgyűlés végül 100 milliót szavazott meg a projektre.
A közgyűlési döntésben a benyújtott pályázati elemek közül két teret támogattak: a Rákos úti szakrendelő előtti terület, valamint a Wesselényi utca és az ott lévő termelői piacként működő terület felújítását nevesítették.

Fotó: XV Média, Nagy Botond

Fotó: XV Média, Nagy Botond

A kerületi képviselőknek arról kellett dönteni, hogy a megítélt pályázati forrás ismeretében milyen mértékű fejlesztést valósítsanak meg. Végül az a határozat született, hogy a Rákos úti rendelőintézet környezetét, a Wesselényi utcát és az ott működő termelői piacot, valamint a Dessewffy utca torkolatához csatlakozóan a legalapvetőbb forgalomtechnikai átalakításokat valósítja meg az önkormányzat.
A projekt teljes becsült költsége bruttó 215 millió forint, amihez 115 millió ön­erő szükséges a 100 milliós támogatás mellett.
Bár ez a változat a Dessewffy utca előtti tér teljes átrendezését nem tartalmazza, csak egy minimális közlekedési változtatást – forduló­ívek- és szegélykorrekciókat –, azonban ez biztosítja a tér rendezésének távlati lehetőségét – áll az előterjesztésben. A fejlesztések 2018-ban valósulhatnak meg.

Comments are closed.