Pozitív teszt – azonnali intézkedések

Pozitív lett egy, a XV. kerületi ügyeletet biztosító Újpalotai Összevont Óvoda Hartyán Tagóvodába járó gyermek szülőjének koronavírustesztje, ezért az intézmény április 22-től átmenetileg bezár két hétre, közölte a XV. kerületi önkormányzat. Helyette a Páskom Tagóvodát jelölték ki ügyeletesnek.

Az érintett szülő és gyermeke hatósági karanténban van, tünetmentesek, jól vannak. Azok a gyerekek, akik az elmúlt két hétben az ügyeletes óvodát látogatták, majd csak 2020. május 5-től mehetnek ismét óvodába, ha egészségesek. A Hartyán Tagóvodában azonnal megkezdődik a fertőtlenítő takarítás, és az érintett dolgozók COVID-19 tesztelése.

Az intézkedés az Index információja szerint “21 családot érint, az ott dolgozókat pedig (körülbelül ötven fő fordult meg az intézményben az elmúlt két hétben) saját költségen letesztelik – ehhez már ma hozzá is fognak, reggel kilenc órakor kezdődik a tesztelés. A dolgozók között nincs veszélyeztetett korú személy” ­– olvasható a hírportálon.

Cserdiné Németh Angéla polgármester mindenkit arra kér, hogy aki észleli magán a koronavírus-fertőzés tüneteit, azonnal keresse háziorvosát!

Óvodai ügyelet
Fotó: XVMÉDIA, Nagy Botond

Comments are closed.