Pótlás a Görgey Artúr utca rekonstrukciója kapcsán

A Görgey Artúr utca komplex rekonstrukciója február 7-én kezdődött meg. Ennek következtében a 12-es és 14-es villamosok pótlása vált szükségessé. A BKK tájékoztatása szerint a forgalmas 14-es villamost kétféle, önálló pótlóbusszal is helyettesítik, míg a gyérebb forgalmú 12-es villamos pótlására az esti és a hétvégi időszakban a 270-es buszjárat közlekedik, amely a 170-es buszt is helyettesíti – írja a BKK.

A 12-es villamos közlekedését pótló és egyben a 170-es autóbuszt is helyettesítő 207-es járat a 170-es autóbusz 12 db XV. kerületi megállója közül 10 db megállóhelyet továbbra is kiszolgál, a kimaradó megállók a Hubay Jenő tér és a Széchenyi tér lennének. A 170-es autóbusz Hubay Jenő téri és Széchenyi téri funkcióit az alábbi módon pótolják:

  • Székely Elek út – Széchenyi tér – Hubay Jenő tér szakaszt a 125-ös autóbusz megfelelően kiszolgálja,
  • Széchenyi tér – Újpest-központ M relációban a 104-104A-204-es járatcsalád biztosít közvetlen kapcsolatot,
  • Hubay Jenő tér – Újpest-központ M szakaszon pedig a 196-196A járatpár biztosít bőséges tömegközlekedési kiszolgálást,

a Rákospalota, Csömöri-patak végállomás és a Székely Elek út közti megállók Széchenyi téri és Hubay Jenő téri közvetlen összeköttetése nem valósult meg, ennek oka az, hogy az utazási igény ezekben a relációkban a késő esti órákban és hétvégén minimális.

Comments are closed.