Pörgősebb vérvétel

A nyári hónapokban sokaknak feltűnt, hogy a kora reggeli órákban rengetegen vártak a Rákos úti Szakrendelő előtt a laborvizsgálatra.

Vérvétel/Fotó: XV Média, Vargosz

Vérvétel/Fotó: XV Média, Vargosz

– Egyszerű ennek a magyarázata – mondta dr. Buzna Andrea orvos igazgató –, a nyári időszakban sajnos lecsökkent a laborban dolgozók létszáma, hárman betegek voltak, ketten pedig nyugdíjba mentek, így kénytelenek voltunk szűkíteni a rendelési időt. A korábbi 7 óra helyett csak fél 8-tól nyitottuk ki az épületet.
Ezen a helyzeten már sikerült változtatni, a labor ugyanis ismét 7 órától üzemel, mivel bővítették a létszámot egy új asszisztenssel és egy adminisztrátorral.
– A háziorvosokkal egyeztetve új rendszert dolgozunk ki. Szeretnénk a betegek laborjelentkezését idősávosan megoldani. Ehhez azonban a saját informatikai rendszerünket is fejlesztenünk kell – hangsúlyozta az orvos igazgató.
Dr. Buzna Andrea elmondta, hogy más kerületek szakrendelőiben is előjegyzés alapján fogadják a laboratóriumok a betegeket. A sorban állás csökkentése terén nagy segítség lehet a kliensprogram bevezetése. Jelenleg már három háziorvos teszteli, hogy mennyivel gyorsabb, ha a laborba küldött beteg adatait nem papíron, hanem online továbbítják a szakrendelőbe. Az eddigi tapasztalatok azt mutatják, hogy már a kliensprogram révén is pörgősebbé vált a labor működése, amelyet az előjegyzéssel gyorsítani lehet.

Comments are closed.