Polgármesterjelölt baloldali támogatottsággal

Németh Angéla polgármesteri jogkörben eljáró XV. kerületi alpolgármester július 26-án sajtóreggelin jelentette be, hogy a Rászorulókat Támogatók Egyesülete (RÁTE), illetve a Szolidaritás Mozgalom jelöltjeként indul a kerületvezetői posztért a szeptember 30-ai helyi időközi polgármester-választáson.

A választást azt követően kellett kiírni, hogy Hajdu Lászlót (DK) a kerület polgármesterét április 8-án országgyűlési képviselővé választották.

Fotó: XV Media – Nagy Botond

Az alpolgármester nyomatékosította, csaknem a teljes baloldal támogatja. A Demokratikus Koalíció (DK), az Magyar Szocialista Párt (MSZP), a Párbeszéd, valamint a Liberálisok is mögé álltak. Ezenkívül tárgyalásokat folytatnak a Lehet Más a Politikával (LMP), mivel a párt még nem döntötte el, hogy indít-e önálló jelöltet. Ugyanakkor az már biztos, hogy a Fidesz-KDNP jelöltje László Tamás lesz, aki 2010 és 2014 között volt a kerületet polgármestere, míg a Jobbik a jelenlegi információk szerint nem indul az időközi választáson.

Németh Angéla elmondta az önkormányzati munkában jelentős tapasztalatai vannak, hiszen ötödik ciklusát tölti képviselőként, 2014 óta pedig alpolgármester. Mindemellett a kerületi fejlesztési elképzeléseit ismertette, valamint az önkormányzat köztisztasági programjáról beszélt. Ezen kívül arra is kitért, hogy bizakodva tekint a jövőbe. Reméli, Hajdu László országgyűlési képviselővel továbbra is sikeresen tudnak majd együtt dolgozni a kerület érdekében.

Comments are closed.