PETeredik a kígyó

Két Szemléletformáló és Újrahasználati Központ épül Uniós forrásból a fővárosban, az egyik a Fővárosi Közterület-fenntartó (FKF) Zrt. égisze alatt működő hulladékhasznosító mű (HUHA) területén, a másik a XVIII. kerületben. Ezeknek jelentős szerepet kell vállalniuk abban, hogy felhívják a figyelmet a környezettudatosságra. Erről tartottak sajtótájékoztatót október 3-án a rákospalotai intézményben, ahol azt is bejelentették, kezdeményezik, hogy október 3-át a környezettudatosság napjának nyilvánítsák. Az eseményt nyílt, családi nappal tették emlékezetessé.

A központ látványterve/Forrás. FKF Zrt.

A központ látványterve/Forrás. FKF Zrt.

Csontos István, az FKF Zrt. vezérigazgatója elmondta, hogy 2015 fontos dátum a cég életében, mert az FKF idén 120 éves. Az égetőmű 33 éves, míg a létesítmény teljes rekonstrukcióját 10 éve végezték el.

Az idei beruházás azonban már fejlesztésnek számít és szervesen kapcsolódik a házhoz menő szelektív hulladékgyűjtő rendszer bevezetéséhez. A több projektelemből álló beruházás lombdaráló berendezés beszerzésével kezdődött, majd a fémleválasztó gép cseréjével folyatódott. A legjelentősebb fejlesztés az új edukációs hulladékudvar építése lesz. Az október 3-i nyílt nap ennek a kampánynak a része volt, ekkor az érdeklődők megtekinthették a HUHA-t, a szervezők koncertekkel, családi programokkal szórakoztatták a résztvevőket, és a látogatók 450 méter hosszú kígyót is készítettek az összegyűjtött PET-palackokból.

Comments are closed.