Pestújhelyen középpontban a nő

A tavasz éltető ereje semmihez sem fogható. Az újjászületést, a természet ébredését nem véletlenül szokták szimbolikusan a női lélekhez hasonlítani. Ilyenkor a lányok kerülnek középpontba, városrészünkben ez alkalomból több programon is a hölgyeké a főszerep.

Nőnap

Fotó: XVMÉDIA, Nagy Botond

A március 8-i nőnap eredetileg a mai virágos, kedveskedős megemlékezéssel szemben munkásmozgalmi eredetű, harcos, a nők egyenjogúságával és szabad munkavállalásával kapcsolatos demonstratív nap volt. A rendszerváltás után elvesztette eredeti hangulatát, helyette ma már az ajándékozás dominál.
A Pestújhelyi Közösségi Házba A nő varázsa című kiállítás kapcsán a szervezők például arra ösztönzik a férfiakat, március 6-án 18 órakor érkezzenek egy szál virággal. A Szűcs István utcai közösségi házban másnap 10–19 óra között szintén hölgyeké a pálya, számos programmal kevesednek az érdeklődőknek. Kreativitásból, lélekmelengetésből garantáltan nem lesz hiány! A jóból nem maradhatnak ki a kevésbé szerencsések sem, igazán kedves gesztusként újra csatlakozott a ház a nőnapi cipősdoboz-akcióhoz. Az adományokat az Oltalomban megforduló nők között osztják szét, olyan használati cikkeket várnak, amit mindenki használ, azonban a rászorulóknak nincs lehetőségük megvásárolni. A csomagokat március 7-én 18 óráig várják a Pestújhelyi Közösségi Házba, melyeket az Oltalom Karitatív Egyesülethez továbbítanak.

Comments are closed.