Pénzbüntetést kér a DK az elmarasztalás mellé – videóval

Kampányvétség miatt tartott sajtótájékoztatót szeptember 10-én a Demokratikus Koalíció országgyűlési frakcióvezetője, Arató Gergely és a párt XV. kerületi önkormányzati képviselője, Tóth Veronika. A két politikus a Fidesz-KDNP polgármesterjelöltjének, László Tamásnak egy iskolában történő kampányolása miatt emelte fel szavát. A sajtótájékoztatóról készült videó itt tekinthető meg.

Fotó: XV Média, Nagy Botond

Fotó: XV Média, Nagy Botond

– A Helyi Választási Bizottság pénteki határozata alapján László Tamás megsértette a választás tisztaságát azzal, hogy a központi tanévnyitó ünnepségen kampányolt – mondta Arató Gergely a Hubay Jenő téren tartott rendezvényen. – Ez ráadásul nem az első ilyen eset volt a politikus életében, már az előző kampány során is volt rá példa, hogy megsértette a választás rendjét, amit a Kúria is alátámasztott. László Tamás ezért visszaesőnek számít, amely azt is megkérdőjelezi, hogy alkalmas-e polgármesternek.

Tóth Veronika hozzátette, hogy közvetlenül a szeptember 10-i sajtótájékoztató előtt fellebbezést nyújtott be a Helyi Választási Bizottsághoz annak érdekében, hogy László Tamás az elmarasztalás mellett pénzbüntetést is kapjon.

– László Tamás polgármesterként szinte azonnal bezáratta a Sződliget utcai középiskolát, egy tollvonással szűntette meg a kerületi fiatalok ECDL-vizsga-, jogosítvány- és nyelvvizsga-támogatását, örömmel és lelkesedéssel adta át az iskolákat a KLIK-nek, és már 58 millió forintos kárt okozott a kerületnek azzal, hogy a KLIK máig nem fizet a kerületnek az uszodahasználatért – sorolta a képviselő.

Comments are closed.