Patkányok a városban

A patkányok – sajnos – ismét felbukkanhatnak a fővárosban, ezért ha valaki észleli környezetében a rágcsálót, hívja a Bábolna-Bio Kft.-t.
A társaság munkatársai egy napon belül kijönnek, felmérik a területet és kihelyezik a mérgeket. A vándorpatkányok csak néha jelennek meg Budapesten, mivel 35 évvel ezelőtt teljes patkányirtásról hozott rendeletet a főváros. A hetvenes években körülbelül 2 milliónyi patkány élt Budapesten, a lakóépületek harmada fertőzött volt.

patkkanyj
Az akkori szisztematikus irtás óta folyamatosan vizsgálják a csatornarendszert és a veszélyeztetett területeket, a gyanús jelekre azonnal reagálnak. A gyors reakció azért is fontos, mert egy három hónapos patkány már ivarérett, egy átlagos alomban 7-11 kölyök van, és élete folyamán akár 15 almot is a világra hoz egy nőstény. A kellemetlen lakótársak nemcsak kártékonyak, hanem járványokat terjeszthetnek. Mostanában inkább a belvárosban tűntek fel a rágcsálók, a zöldterületekre a szétdobált élelmiszer-maradékok vonzzák őket.
A XV. kerületben is előfordulhatnak a rágcsálók a patak, illetve a nagyobb ipari üzemek és régi gyárak miatt. Ezek mindegyike kiemelten veszélyeztetett területnek számít. Tehát ha patkánnyal találkozunk, hívjuk a Bábolna-Biót, a lakosságnak nem kell fizetnie a szolgáltatásért, mivel a fővárosi önkormányzat állja az irtás költségét.
Telefon: 06 1 432 0412
E-mail: info@babolna-bio.com. Cím: 1107 Budapest, Szállás utca 6.

Comments are closed.