Parkőrszolgálattal a rendezettebb közterületekért

Az augusztus 15-étől elindult parkőrszolgálatról tartott sajtótájékoztatót Németh Angéla polgármesteri jogkörben eljáró alpolgármester augusztus 16-án az újpalotai Fő téren.

Fotó: XV Média, Vargosz

A kerületi vezető – akit Victorné dr. Kovács Judit és Tóth Imre alpolgármesterek is elkísértek – elmondta, hogy a parkőrcsapat háromfős, egy intézkedési jogkörrel rendelkező közterület-felügyelő, egy segédfelügyelő, illetve a Répszolg egyik munkatársa alkotja. Ez utóbbi a szemétszedéssel és a kisebb karbantartási munkálatokkal lett megbízva. A parkőrök, akik ilyen feliratú sárga mellényt viselnek, minden nap 7.00 – 19.00 között az újpalotai Fő téren, a Kontyfa rekreációs parkban és a Nádastó parkban teljesítenek szolgálatot.

– A program október 31-ig kísérleti jelleggel zajlik majd – mondta Németh Angéla –, akkor megvizsgáljuk a tapasztalatokat, és ez alapján döntünk a folytatásról.

A parkőrszolgálatot lakossági igény alapján szervezték újra, és a működtető önkormányzat elsősorban a közterületek tisztaságának javulását, valamint a nem közterületre illő cselekmények visszaszorulását várja tőle.

Comments are closed.