Parkolót adtak át a Nyírpalota úton

Idén karácsonyra a lehető legfrappánsabb ajándékot kapták az újpalotaiak az önkormányzattól. Elkészült ugyanis a Nyírpalota úti középső parkoló, melyet december 14-én Németh Angéla polgármester adott át a környék lakóinak.

Fotó: XV Média, Nagy Botond

Fotó: XV Média, Nagy Botond

– Idén két nagyméretű parkolót adtunk át – mondta a kerület vezetője -, mindkettő a Nyírpalota úton, mellyel remélhetőleg sikerült enyhíteni az itt élők nehézségein.

Újpalotán a legtöbb gondot a parkolás jelenti. A megnövekedett autóparkkal nem tudott lépést tartani a parkolóépítés, ennek köszönhetően ma egymás hegyén-hátán állnak meg a lakótelepen élők. Újpalotán teljesen megszokott, hogy tologatni kell a kiengedett kézifékkel letett autókat, másképpen nem tudnának a helyiek a parkolókból ki- és beállni. Az önkormányzat emiatt indította a parkolóépítési programját, melynek keretében több meglévő leállóhelyet is felújítottak, kibővítettek, illetve a Nyírpalota út Vásárcsarnoktól a Szentmihályi útig tartó részén két ütemben a központi zöldsávon új parkolókat is létesítettek.

Fotó: XV Média, Nagy Botond

Fotó: XV Média, Nagy Botond

– Most, karácsonyra egy 81 állásos parkolót – melyből kettő a mozgássérültek számára fenntartott – kapnak ajándékba a lakótelepen élők, amely az önkormányzatnak 35 millió forintjába került. Idén egyébként 85 millió forintot költöttünk parkolóépítésre. Természetesen tisztában vagyunk azzal, hogy még nem oldottuk meg a problémát, s hogy a Zsókavár, valamint az Erdőkerülő utcákban is szükség lenne új leállóhelyekre. Ehhez keressük a megoldást, amelyet remélhetőleg a jövő évi költégvetésünkbe is be fogunk tudni tervezni – mondta a polgármester.

A Nyírpalota út fővárosi fenntartású, a két útpálya közötti zöldterületet az önkormányzat csak kezelésbe kapta. Az ilyen utakon a parkolóépítés nem önkormányzati feladat lenne, ennek ellenére a kerület vezetése fontosnak érezte az építés átvállalását.

Comments are closed.