Parkolók és piacfejlesztés

Rendezettebb környezetet szeretnének a lakók az újpalotai vásárcsarnok környékén. Többek között ez derült ki azon a lakossági tájékoztatón, amit március 2-án tartottak a Kontyfa iskolában. A fórumon napirenden volt a piac fejlesztése mellett új újpalotai parkolók építése is.

A piac rekonstrukciójának II. ütemében a Kontyfa utcai gazdasági udvart és környezetét akarják átalakítani. A tervek szerint a projektben a szállítás, raktározás, hulladékkezelés körülményein, továbbá a kereskedelmi funkción javítanának, és a szociális helyiségeket korszerűsítenék. Az elképzelések szerint első lépésben új WC-tömböt építenek a meglevőnél nagyobb alapterületen nettó 40 millió forintból.

Fotó:XV Média, Nagy Botond

Fotó:XV Média, Nagy Botond

Emellett szó volt az újpalotai parkolási helyzet javításáról is, amivel kapcsolatban Németh Tibor városüzemeltetési főosztályvezető kifejtette: “parkolókat alakítanának ki a Nyírpalota út zöldsávjában és a Kontyfa utca 10. szám mögötti dühöngő területén is.” Hangsúlyozta: a grund nem szűnne meg, hanem áthelyeznék a Kontyfa rekreációs parkhoz.

Az is kiderült, hogy a főváros forgalomtechnikai átalakítást végez a Páskomliget utcában. A jelenleg kétszer kétsávos utat kétszer egysávosra alakítják át úgy, hogy az út szélén parkolóhelyeket építenének. A tervek szerint május végéig elvégzik a beavatkozást.

A lakosság is kérdezhetett, illetve véleményt mondhatott az elhangzottakkal kapcsolatban. Többen úgy gondolták, hogy a piacnál nem ezt a területet kellene fejleszteni, hanem a Páskomliget és a Nyírpalota utak menti oldalon kellene megszüntetni az áldatlan állapotokat. Panaszkodtak a szabadpiac fedésére is, szerintük a területen a hideg időszakban keresztül fúj a szél, nyáron pedig megreked a hőség.

A felvetésekre adott válaszokból kiderült, hogy a piac körüli terület és az ott levő bódék tulajdonosai különbözőek. A felépítmények magántulajdonban vannak, a terület viszont az önkormányzaté. Emiatt pedig nehéz a változtatásokat keresztülvinni.

Comments are closed.