Parkolásfejlesztés Újpalotán

Új parkolóhelyekkel bővül Újpalota idén is, erről tartott lakossági tájékoztatót április 14-én az önkormányzat az Újpalotai Közösségi Házban.

A tájékoztatón részt vett Hajdu László polgármester, dr. Pintér Gábor alpolgármester, Móricz Eszter önkormányzati képviselő. A terveket Németh Tibor főosztályvezető ismertette. Fotó: XV Média, Nagy Botond

A tájékoztatón részt vett Hajdu László polgármester, Dr. Pintér Gábor alpolgármester, Móricz Eszter önkormányzati képviselő. A terveket Németh Tibor főosztályvezető ismertette. Fotó: XV Média, Nagy Botond

A Nyírpalota utca 1-21. és az Erdőkerülő–Zsókavár utca parkolási gondjain szeretne enyhíteni az önkormányzat, ugyanis Újpalotán ezek igen neuralgikus területek a parkolóbővítés szempontjából. Elhangzott, a helyhatóság csak ütemezetten, lokálisan tudja a parkolók számát bővíteni, erre az úgynevezett „hulladék zöldterületek” kínálnak lehetőséget. Ezek azok a területek, amelyek más célra nem alkalmasak.

A Zsókavár és Erdőkerülő utcánál mintegy 40 állásos parkolót építenének építési engedély alapján a Zsókavár és Erdőkerülő utca kereszteződésében elhelyezett szelektív hulladékgyűjtő udvar mellett. Az engedélyeztetési eljáráshoz szükséges terveztetést a fórum után tudja elindítani az önkormányzat. A parkoló építésére a forrást a képviselő-testület biztosította az idei költségvetésben, a kivitelezés ősszel kezdődhet.

A Nyírpalota utca 1-21. mögött már meglévő parkoló bővítését is szeretnék megvalósítani, ott 54 állásos új parkolót alakítanának ki a kutyafuttatók helyén. A kutyafuttató nem szűnne meg, csupán áthelyeznék körülbelül 100 méterrel arrébb.

A tájékoztatón elhangzott: az újpalotai gyorsvillamos megvalósításának elnapolása miatt megvizsgálják, hogy a Nyírpalota utca belső zöldsávjában átmenetileg ki tudnának-e alakítani parkolóhelyeket. Ez ugyanis nagyban elősegítené a parkolási gondok enyhítését.

Comments are closed.