Párbeszéd a lakókkal

Lakossági fórumot tartott május 12-én az önkormányzat képviselő-testülete, melynek a témája az elmúlt időszakok fejlesztései voltak, de az önkormányzat tisztségviselői más témákban is válaszoltak a kérdésekre.

– A fórumokkal lehetőséget kívánunk teremteni arra, hogy a lakosok az őket érdeklő témákban kérdezzenek a kerület vezetőitől – mondta Hajdu László polgármester. – A képviselői fogadóórákon kívül ezzel is biztosítani szeretnénk a párbeszédet.

Dr. Pintér Gábor alpolgármester, Hajdu László polgármester, Németh Angéla alpolgármester/Fotó: XV Média, Nagy Botond

Dr. Pintér Gábor alpolgármester, Hajdu László polgármester, Németh Angéla alpolgármester/Fotó: XV Média, Nagy Botond

A fórumon a kerület vezetője azokra a fejlesztésekre tért ki, melyeket idénre tervez az önkormányzat. A legaktuálisabb az Észak-Pesti Kórház egyik épületének felújítása, ahova jövőre a Bezsilla úti orvosi rendelő, illetve a Szentmihályi úti tüdőgondozó költözik. Ezenkívül a Deák utcai orvosi rendelő megépítését is tervezik, mellyel együtt a Karácsony Benő parkot is felújítanák. A tervek között útfelújítások, járdafelújítások és parkolóépítések is szerepelnek. Hajdu László polgármester a Bercsényi utca felújítását külön kiemelte.

S hogy a mostani fórumon milyen témák érdekelték a hallgatóságot? A sláger ismét az Észak-Pesti Kórház sorsa volt, de felmerült többek között a Bercsényi és párhuzamos utcák forgalomlassítása, mivel ezeket az útvonalakat az M3-as autópályán kialakult dugók kikerülésére használják az autósok. Ugyancsak téma volt a lomtalanítás miatti anomáliák, a szemetelés, illetve a lomisok, továbbá a Novák Piac területének a fejlesztése, valamint az, mennyire működőképes az önkormányzat a jelenlegi politikai helyzetben.

Comments are closed.