Párbeszéd a civilek között

Együttműködésre törekszenek a helyi civil szervezetek, melyek néhány képviselője személyesen találkozott a Pestújhelyi téren. Steimetz Alex a Szilas-tó Természetvédelmi Mentőcsapat képviseletében elmondta, a legfőbb céljuk, hogy a Szilas-tavat és környékét védelmezzék, és a természetvédelmi terület értékeit minél több emberrel megismertessék.

Fotó: XVMÉDIA, Nagy Botond

– Az erdő fakivágása arra is figyelmeztetett bennünket, hogy környezetünk megóvása érdekében mindnyájunknak össze kell fognunk. Ebben szeretnénk kérni a kerületi emberek és az önkormányzat segítségét – mondta Steimetz Alex.

Szusza József a Pestújhelyi Fiatalok és a Pestújhelyi Pátria Egyesület vezetőjeként nagy szerepet vállal abban, hogy a kerület legkisebb városrésze egy erős, összetartó közösségként élhesse mindennapjait.

– Kis falu a miénk, ahol a legtöbb dolog az itt élők összefogásából valósult meg. Ez adott erőt ennek a közösségnek, és szeretnénk, ha ez adna erőt a jövőben is – jegyezte meg Szusza.

A harmadik civil szervezet a Miénk a Palotás tér közösség képviseletében Linnert Napsugár már egy konkrét javaslattal is szolgált.

– Szeretnénk majd május vége felé egy szabadtéri civil fórumot összehívni a Palotás térre, amely helyszín a civil összefogás egyik szimbóluma lehet a XV. kerületben, hisz 2012-ben az ott lakók összefogásából – és a Miénk a tér pályázat segítségével – épült, és azóta is az ott élők gondozzák, ápolják.

A három civil szervezet képviselői elmondták, az eseményre – melynek időpontját hamarosan kijelölik –  várják majd a többi kerületi civil szervezetet is, és mindenképpen számítanának a kerületi önkormányzat részvételére is, akik nélkül elképzelhetetlennek tartják a közösségi összefogást a kerületben.

 

Comments are closed.