Panelsztori

A XV. kerületi önkormányzat megbízásából a Közösségfejlesztők Egyesülete kezdte szakmailag gondozni és támogatni a Zsókavár utcai szociális városmegújító program III. ütemének úgynevezett soft programjait, amelyek az itt élő emberek és közösségeik aktivizálását, részvételét igyekeznek elérni – mondta Péterfi Ferenc, a program szakmai vezetője június 10-én az Újpalotai Közösségi Házban tartott konferencián.

Péterfi Ferenc/Fotó: Hossala Tamás

Péterfi Ferenc/Fotó: Hossala Tamás

Az egyesület Városmegújító Tagozatának szervezésében megvalósuló tanácskozás célja az volt, hogy a szakemberek tudatosítsák a városmegújítás közösségi programjainak jelentőségeit, lehetséges esélyeit, valamint az egyesület által kínált megoldásokat. Péterfi Ferenc arra is kitért, hogy egy környék rehabilitációja kapcsán sokszor csak a fizikai változásokra gondolunk, pedig ma már előtérbe kerülnek a lélektani tényezők is. Sok-sok kis összefogás szerinte segítheti a lakótelepen élőket abban, hogy ne veszítsék el érdeklődésüket, igényességüket, és ne váljanak a magány, a közöny áldozataivá.
Ezen a napon az újpalotai városrehabilitációs program elemeinek szemléltetése mellett szó volt az intézmények együttműködéséről, valamint új kezdeményezésekről és ötletekről is. Ezenkívül a tapasztalatcserére és a vélemények megbeszélésére is lehetőségük nyílt az érdeklődőknek. A programról bővebb információk a www.zsokavar3.hu, valamint a Zsókavár3-Inspirál Facebook-oldalán találhatók.

Comments are closed.