Panaszbejelentő okostelefonokra

Az önkormányzat legújabb fejlesztése a panaszbejelentő rendszer, egy okostelefonokon, tableteken használható ingyenes alkalmazás. Ennek segítségével bejelenthetők az önkormányzati fenntartású közterületeken fellelhető hibák.

A „Budapest XV” mobilalkalmazás célja a lakossági panaszbejelentés egyszerűsítése. Az alkalmazással a közterületen észlelt problémákat jelezhetik a felhasználók. A bejelentés sorsának alakulása, az ügykezelés végig nyomon követhető, a változásokról automatikus értesítést is küld az alkalmazás.
Új bejelentés esetén meg kell adni a probléma leírását, majd az előre megadott kategóriákból kiválasztani a legjobban odaillőt, végül megjelölni a probléma pontos helyét.
A bejelenthető hibák, ügyek köre: csatorna-, vízelvezető probléma, üzemképtelen jármű, hulladék, közvilágítás, parlagfű, egyéb gyomok, megrongált közterületi eszközök, megrongált jelzőtábla, sérült járda, úthiba, közterületi fák, bokrok, rovarok, kártevők, elhullott állatok.
Az alkalmazás csak önkormányzati közterületeken található hibák bejelentésére szolgál. Amennyiben a jelzett hiba nem tartozik önkormányzati hatáskörbe, akkor azt továbbítják az illetékes szervekhez.
Az alkalmazás mind Android-, mind iOS-rendszerre elérhető.
Ingyenes letöltés az AppStore-ból iOS-re:
https://itunes.apple.com/hu/app/budapest-xv/id1292568793?l=hu&mt=8
Ingyenes letöltés az Google Playből Androidra:
https://play.google.com/store/apps/details?id=hu.kozigapp.bpxv

Comments are closed.