Pályáztunk a szünidei gyermekétkeztetésre

Megjelent a nyári gyermekétkeztetés biztosítására kiírt pályázat, amelyre önkormányzatunk is beadta jelentkezését. A rendszeres gyermekvédelmi kedvezményben részesülő gyermekek ingyenes nyári étkeztetésének támogatására hárommilliárd forint költségvetési forrás áll rendelkezésre.
Azok az önkormányzatok pályázhattak a támogatásra, amelyek vállalják, hogy a nyári szünidő alatt legalább 43, legfeljebb 53 napon keresztül biztosítják a rászoruló gyermekeknek a napi egyszeri meleg ebédet. A sikeresen pályázó helyhatóságok az igényelt támogatások legalább 34 százalékát megkapják, a támogatásokról június 3-ig dönt az emberi erőforrások minisztere.
A kormány a nyári étkeztetésre szánt forrásokat fokozatosan emelte az elmúlt években: 2013-ban az állam 2,4 milliárd forintot fordított erre, tavaly ez az összeg 2,64 milliárd forint volt, idén pedig 3 milliárd lesz. A támogatásra tavaly 1270 olyan önkormányzat jelentkezett, ahol rendszeres gyermekvédelmi kedvezményben részesülő gyermek él, és csaknem százhúszezer rászoruló részesülhetett étkezésben. A támogatás emelésének köszönhetően idén a szünidőben is ingyenesen étkező gyermekek száma százharmincötezerre nőhet – közölte a minisztérium.
A szociális nyári étkeztetést kerületünkben a Gazdasági Működtetési Központ (GMK) szervezi majd, az ételt a GMK főzőkonyháiban készítik el. Az étkeztetést a Szántóföld úti napközis táborban, a Száraznád iskolában és az idősek klubjaiban biztosítják.

Comments are closed.