A kerületi Palotafalka

A kutya jótékony hatásáról már sokszor írtunk, hiszen kedvenceink jókedvre derítenek, mozgásra ösztönöznek, érzelmileg fejlesztenek és nem utolsósorban a kommunikációt is segítik. Városrészünkben pedig egy kis közösség is szerveződött, aminek tagjai immáron kutyás túrákra is vállalkoztak.

Számos tanulmány bizonyítja, hogy a kutyások könnyebben barátkoznak, többet érintkeznek szomszédjaikkal, hiszen nagyszerűen lehet beszélgetni kutyasétáltatás közben. Így alakult ez a mi kerületünkben is. Másfél évvel ezelőtt az egyik kutyafuttatóba járó gazdik kis csoportja nagyon jó barátságba keveredett. Ma már senki nem tudja megmondani, hogy a kutyák vagy a gazdáik voltak előbb barátok, de egy biztos, hogy egy szoros „Palotafalka” alakult ki közöttük. Miután hetente rendszeresen találkoztak, először a kutyák születés-, illetve örökbefogadás napját ünnepelték, majd a gazdik születés- és névnapját is.

Forrás: Palotafalka

Forrás: Palotafalka

Voltak már egy-egy napra kirándulni a Pilisben, a fóti Somlyón, Délegyházán, illetve Gödöllőn. Valamint az egyikük tanyáján, Tápió-bicskén is. Kutyák nélküli első programjuk a Pestújhelyi Fiatalok szervezésében megrendezett adventi szeretetvendégség volt, ahol kórust alakítva énekeltek is.
Idén tavasszal gondoltak egy nagyot, és tizenhárman együtt, 7 kutyával elmentek 5 napra Ausztriába. Egy csoportos utazás mindig problémás. Az alkalmazkodás, az empátia, a kölcsönös tisztelet gondot okozhat egy közös hobbi vagy érdeklődési körből adódó társaságnál is, nemhogy a kutyákat szerető csoportnál. Ráadásul nem csak a kutyák más-más fajtájuk (Golden retriever, dobermann, német juhász keverék, mudi-vizsla keverék, pumi és egy máltai pincsi), a gazdáik sem egyformák. Van köztük diák, nyugdíjas, a divatszakmában, az egészségügyben, a vendéglátásban dolgozó, gyerekekkel foglalkozó és autószerelő gazda is. A Palotafalka útja nagyon jól sikerült, bejárták Tirolt, túráztak a Krimml-vízesésnél és a Grossglockneren. Sétáltak Zell am See-ben, Innsbruckban és Bad Ischl-ben is. Rengeteg emlékkel, élménnyel gazdagabban tértek vissza. Azt a környéket pedig, ahol sok kutya van, az emberek egyértelműen barátságosabbnak találják!

Comments are closed.