Ötszázezer aláírás kell…

Németh Angéla polgármester és Hadházy Ákos független országgyűlési képviselő tartott sajtótájékoztatót az európai uniós választások kampányának nyitónapján a Zsókavár utcában április 6-án. A sajtótájékoztató célja az Európai Ügyészséghez való csatlakozás támogatása volt. Hadházy Ákos még 2018. július 19-én aláírásgyűjtésbe kezdett, melynek célja, hogy egymillióan támogassák szignójukkal az Európai Ügyészséghez való csatlakozást.

– Komoly mérföldkőhöz érkezett az aláírásgyűjtés – mondta az újpalotai rendezvényen Hadházy Ákos -, a támogató nyilatkozatot ugyanis már ötszázezer ember írta alá. Nagyon fontos kikényszeríteni az Európai Ügyészséghez való csatlakozást, mert így kontroll alá kényszeríthető a kormány. Ma az uniós támogatások fő feladata, hogy eltartsák a fideszes rendszert. melyhez a magyar főügyész csak asszisztál. A mai naptól már a pártok is el kezdték gyűjteni az aláírásokat, így remélhetőleg az egymilliós támogatás is összejönni. Természetesen a kampányban résztvevő húsz párt között akadnak kamupártok is, így minden választópolgárt arra kérnénk, hogy győződjön meg róla, mit ír alá.

Hadházy Ákos az újpalotai kampánynyitást azzal indokolta, hogy „ebben a kerületben a Fidesz már megmutatta valódi arcát azzal, hogy folyamatosan blokkolja a költségvetés elfogadását, ezzel pedig lehetetlen helyzetbe hozva a kerület működését”. Ezt Németh Angéla polgármester is alátámasztotta.

Fotó: XV Média, Nagy Botond

Fotó: XV Média, Nagy Botond

– Február 26-án terjesztettük be először a költségvetési javaslatunkat, amelyet akkor majd azóta minden alkalommal leszavaztak a fideszes, illetve a magukat függetlennek mondó, valójában a párthoz kötődő képviselők. Pedig a beérkezett módosító javaslatok többségét beépítettük a költségvetésbe, ennek ellenére a fideszesek minden tárgyaláskor nemet mondtak. A háttérben az állhat, hogy a kerület másfél milliárd forintot nyert a városrehabilitációs programra, illetve ígérettel bírunk arra is, hogy taotámogatásból uszodát építhetünk. A fideszes képviselők tehát leginkább ezt akarják blokkolni. Ők nem bennünket büntetnek, hanem a kerület nyolcvanezer lakosát.

A két politikus megígérte, hogy az aláírásgyűjtés az elkövetkezendő hetekben még nagyobb intenzitással folytatódik. Az aktivisták a kerület számos pontján gyűjtik majd a támogatásokat.

Comments are closed.