Városrészünkben már augusztus 31-én ünneplőbe öltöztek a diákok, hiszen több helyen ekkor hivatalosan is megnyitották a 2015/16-os tanévet. Szeptember elsején nemcsak a tanulás kezdődik el, hanem az őszi érettségire készülőknek is elindul a visszaszámlálás. Az érintettek szeptember 5-ig jelentkezhetnek az idei őszi érettségire, a jelentkezési lapokat a vizsgaszervezésre kijelölt középiskolákban vagy fővárosi, megyei kormányhivatalokban lehet beszerezni.
Az őszi vizsgaidőszakban közép- és emelt szintű érettségit is szerveznek, az első írásbelit várhatóan október elején nemzetiségi nyelvből és irodalomból tartják. A négy kötelezővel együtt összesen hetvenkilenc tárgyból tehetnek ekkor vizsgát a középiskolai tanulmányaikat befejezők.
A középszintű érettségi vizsga ára az adott évre érvényes kötelező legkisebb munkabér 15 százaléka, az emelt szintűé pedig 25 százaléka. Ez 2015-ben 16 ezer, illetve 26 ezer forintot jelent. Az írásbeli vizsgákat október 9–22. között írják meg az érettségizők, az emelt szintű szóbelik november 5-e és 9-e között, a középszintűek pedig november 16-a és 20-a között lesznek. További részletek az eduline.hu oldalon ­olvashatók.

Comments are closed.