Összevont szemészet

A Rákos úti szakrendelő szemészetét augusztus végén ideiglenesen átköltöztették az Őrjárat utcai rendelőbe. Történt mindez azért, mert a két telephelyen levő rendelést összevonták, és az ehhez szükséges infrastruktúrát a Rákos úton alakították ki.

Átalakított szemészet/Archív fotó: XV Média, Vargosz

Átalakított szemészet/Archív fotó: XV Média, Vargosz

– Az elmúlt néhány hétben a Rákos úti szemészetet átköltöztettük az Őrjárat utcába. Ugyancsak költözés várt a szemészettel szomszédos foglalkoztatás-egészségügyre is, amely a második emeletről a harmadikra, az onkológiai rendelés helyére került át. Ez utóbbi rendelés pedig a proktológiai vizsgálójába költözött – mondta Bartos József, a szakrendelő műszaki vezetője.
A logisztikai változásokat követően kezdődhetett az érdemi munka. A régi foglalkoztatás-egészségügy rendelőjével bővített szemészet minden helyiségét felújították, új burkolatokat raktak le és kicserélték a mosdókat, az ablakokra szúnyoghálókat és sötétítőfüggönyöket, a mennyezetre pedig új világítótesteket szereltek fel.
A két telephelyen működő szemészet összevonását az indokolta, hogy míg a Rákos úti rendelésre rendszeresen sok beteg jelentkezett be, addig az Őrjárat utcai rendelésnek nem volt megfelelő a kihasználtsága. Ez változott meg az átszervezéssel, így október 5-től a Rákos úti szakrendelőben két szemész szakorvos rendel már párhuzamosan.

Comments are closed.