Összeütközött két metró a Pillangó utcánál reggel

Összeütközött két metrószerelvény a Pillangó utcánál hétfő reggel, tízen megsérültek – tájékoztatta Kisdi Máté, a Fővárosi Katasztrófavédelmi Igazgatóság szóvivője az MTI-t. Az Országos Mentőszolgálat (OMSZ) azt közölte, hogy kilenc embert kellett kórházba vinni a baleset helyszínéről.

MTI Fotó: Mihádák Zoltán

MTI Fotó: Mihádák Zoltán

Kisdi Máté elmondta, hogy a Déli pályaudvar felé vezető oldalon az egyik szerelvény utolérte a másikat, és hátulról “belekoccant”. Mindkét jármű szállított utasokat.
A balesettel kapcsolatban az Országos Mentőszolgálat (OMSZ) azt közölte, hogy öt mentőegységet riasztottak a balesethez, kilenc sérültet vittek kórházba zúzódásokkal, végtagsérülésekkel, a helyszíni vizsgálat alapján egyikük sem volt életveszélyes állapotban. Az esetleges töréseket a röntgenvizsgálat állapíthatja meg, ezért őket a Péterfy Sándor utcai Kórházba (OBSI) és a Honvédkórházba vitték.
Molnár Klaudia, az OMSZ koordinációs referense az M1 aktuális csatornán azt mondta, egy könnyebb sérültet a helyszínen elláttak, majd saját felelősségére távozott.
A Budapesti Közlekedési Központ (BKK) a Facebook-oldalán azt közölte, hogy baleset miatt nem jár a 2-es metró az Örs vezér tere és a Puskás Ferenc Stadion között, az érintett szakaszon pótlóbuszok viszik az utasokat. A helyszínelés és mentési munkálatok miatt a Kerepesi úton a Pillangó utcánál kifelé csak egy sáv járható – tették hozzá.

 

Comments are closed.