Összeírták a szobrokat és a padokat is

A közterületi fakataszter mintájára elkészült az utcabútorok, köztéri szobrok, kutak, játszószerek adatbázisa a kerületben.

A nyilvántartásba minden olyan tárgy bekerült, ami a közterületeken az önkormányzat tulajdona, kezdve a szemetesektől a virágtartókon át a játszószerekig, padokig, szökőkútig, köztéri szobrokig. A kataszterben megtalálható az adott tárgy GPS-koordinátája, a közterület megnevezése, a tárgy fajtája, típusa, az állapota, valamint egy fotó a tárgyról a gyűjtőlistában.

Fotó: XV Média, Nagy Botond

Fotó: XV Média, Nagy Botond

– Az utcabútor-kataszter célja kettős. Egyrészt az önkormányzat vagyonleltárja szempontjából fontos, másrészt megkönnyíti az utcabútorok állapotfelmérését, a karbantartások tervezését, ütemezését, az ehhez szükséges anyagi források meghatározását – mondta el lapunknak Demeter János, a felmérést elvégző Répszolg ügyvezetője.
A nyilvántartás elkészítéséhez egy speciális műszert szerzett be a társaság, ami a hozzávaló szoftverrel és műholdas meghatározóval együtt mintegy 2,5 millió forintba került.
A felméréssel 8-10 hét alatt végeztek, az elkészült adatbázist, amely mintegy 2700 tételt tartalmaz, szeptember végén adták át a polgármesteri hivatalnak.
Demeter János elmondta, hogy a nyilvántartás kiértékelése, az utcabútorok állapotfelmérése ezután történik meg. Hozzátette, a legtöbb kárt sajnos még mindig a rongálások jelentik ezeknél az eszközöknél.

Comments are closed.