Összegzés az úszó-vb után

Magyar szempontból rendhagyó vizes világbajnokság volt a kazanyi. Cseh László révén akadt olyan sportolónk, aki kimászva a gödörből ismét elkápráztatta a világot, ugyanakkor senki sem gondolta, hogy a vízilabdacsapataink ennyire hátul végeznek. A Rákospalotán élő Nagy Péter úszóedző a helyszínen látta a versenyeket, a hosszabb távú gyors­úszásban ugyanis két tanítványa, az ifjúsági olimpiai bajnok, felnőtt Európa-bajnok Kapás Boglárka, illetve a szintén ifjúsági olimpiai bajnok, felnőtt rövidpályás világbajnok Bernek Péter is képviselte a magyar színeket.

Nagy Péter, Bernek Péter/Fotó: XV Média, Vargosz

Nagy Péter, Bernek Péter/Fotó: XV Média, Vargosz

– A tanítványaim teljesítménye elfogadható – mondta a szakember. – Péter fő számában, 400 méteren ötödik lett, neki ez volt az első felnőtt nagymedencés világversenye gyors­úszóként. Hogy a világ élvonalához tartozik, az elvitathatatlan, ám kétségtelen, hogy a jobb eredményekhez tapasztalatokat és rutint kell szereznie. A 200 és 800 méteren már kevesebb sikerrel járt, ezért az 1500 méteres versenytől visszaléptettük őt.

Kapás Boglárka, Fotó: MTI

Kapás Boglárka, Fotó: MTI

Kapás Bogi szereplése is rendhagyó volt. Ő ugyan mindhárom számában – 400, 800 és 1500 méteren is – döntős volt. A 400 méteren fél távnál „besavasodott”, és csak nyolcadik lett, a leghosszabb távon viszont fantasztikus hajrájának köszönhetően bronzérmet szerzett. Fő számában, 800 méteren a hatodik helyet szerezte meg.
– Egy esztendőnk van az olimpiáig, amelyet kemény munkával fogunk eltölteni – tette hozzá Nagy Péter. – A cél, hogy mindketten döntős, lehetőleg érmes helyen végezzenek Rióban.

Comments are closed.