Összegezték az uniós fejlesztések tapasztalatait a DK-s képviselők – videóval

Sajtótájékoztatót tartott Varju László, a Demokratikus Koalíció (DK) alelnöke, a költségvetési bizottság elnöke, országgyűlési képviselő és Hajdu László, a DK országgyűlési képviselője a Zsókavár utcai Spirálház és orvosi rendelő bejárása után szeptember 19-én.

Az EU-csatlakozás óta az uniós források nagy részét fideszes kormányzás alatt használták fel – mondta Varju László. A Zsókavár utcai program előkészítő munkáját még Hajdu László polgármestersége idején végezték el, a végrehajtás azonban már más kezekbe került. „Ha járom a várost találkozom jó tapasztalattal, de bizony például a XV. kerületben is azt látnom, hogy azok a felújítások, amik az elmúlt években elkészültek, nem érik el azt a színvonalat, ami egyébként a kerületet, a kerület polgárait megilletné” – mondta Varjú László. Hozzátette: Németh Angéla jelenlegi alpolgármester, a RÁTE és a Szolidaritás közös polgármesterjelöltje az, aki alkalmas arra, hogy mindenre odafigyeljen és az emberek igényét is szem előtt tartsa.

Hajdu László azzal egészítette ki az elhangzottakat, hogy 2008-ban, még polgármestersége alatt pályázott a kerület uniós forrásokra, és 2009-ben írták alá a támogatási szerződést. A projekt keretében a Zsókavár utcai fejlesztést három ütemre bontották. „Amikor 2010-ben a polgármesterségről leköszöntem, akkor az első ütemmel, a Zsókavár utcai rendelő felújításával kapcsolatos közbeszerzés volt folyamatban. Akkor 400 millió forintot adott az unió és 100 millió forint önerőt kellett ehhez hozzátenni” – mondta a képviselő. Hajdu Lászlót a polgármesteri székben László Tamás követte, aki leállíttatta a közbeszerzést és új terveket készíttetett. „Ezek után 950 millió forintból lett kész az, amit az előző városvezetés 500 millió forintból valósított volna meg” – tette hozzá a képviselő.

Az orvosi rendelő megépítése óta többször beázott, a Spirálháznál ugyanez a helyzet, és azóta is a legkülönbözőbb problémák merülnek fel az üzemeltetése során. A projekt többi elemével, a Kontyfa utcai iskola tornatermével, a játszóterekkel és a díszburkolatok kivitelezésével is vannak műszaki gondok – mondta Hajdu László.

Comments are closed.