Őrségváltás az evangélikusoknál

Jelentős változás történt a Rákospalotai Evangélikus Gyülekezet életében. A felügyelői feladatokat ugyanis már nem az egyházközség ikonikus világi vezetője, Dudás Lajos, hanem a presbitérium korábbi tagja, Dudás György látja el szeptembertől.

Dudás György és Dudás LajosFotó: XV Média, Vargosz

Dudás György és Dudás Lajos/Fotó: XV Média, Vargosz

– Tavaly választottak meg negyedszerre felügyelőnek – mondta az új vezető beiktatását követően Dudás Lajos -, ám én már akkor jeleztem Ponicsán Erzsébet lelkész asszonynak, illetve a presbitereknek, hogy csak addig vállalom a feladatot, amíg nem sikerül megállapodást kötnünk a Juhos utcai Bolla Árpád Evangélikus Szeretetotthonnal.

Dudás Lajos betartotta a szavát, azaz miután a gyülekezet és a szeretetotthon együttműködését írásban is rögzítették, lemondott a felügyelői posztról.

– Nagy megtiszteltetés számomra, hogy Lajos engem javasolt a feladatra – mondta Dudás György újonnan megválasztott felügyelő -, hisz az a munka, amelyet ő 2000 óta elvégzett, tényleg példaértékű. Nagyon magasra tette a lécet, amit nehéz lesz megugrani. Szerencsére ígéretet tett rá, hogy a jövőben is számíthatok a segítségére.

A cikk teljes egészében az ÉLETképek 19. számában olvasható.