Ónos eső és havazás is lehet a fővárosban

Nyolc megyére – köztük Pest megyére – és Budapestre is másodfokú figyelmeztetést adtak ki ónos eső miatt. Emellett több megyében és a fővárosban havazásra is figyelmeztet a meteorológiai szolgálat január 31-ére.

Az Országos Meteorológiai Szolgálat veszélyjelzésében azt írta: az ország északi felében kialakulhat időszakos gyenge havazás. Kedd éjfélig az Északi-középhegység térségében legfeljebb öt centiméternyi hó valószínű, de főként Nógrád megyében, valamint Pest megye északi részein ennél több is hullhat. A havazás veszélye miatt Budapestre és Pest megyére is elsőfokú figyelmeztetést adtak ki január 31-ére.
Már délelőttől előfordulhat kedden kisebb ónos eső, délutántól, estétől az ország döntő részén (nagyjából a Győr-Budapest-Debrecen vonaltól délre) jelentős mennyiségű ónos eső várható. A jelenlegi számítások alapján az “igen jelentős”, öt milliméter körüli ónos eső a Pécs-Budapest vonal térségében valószínű.
Ónos eső veszélye miatt így másodfokú (narancssárga) figyelmeztetést adtak ki Budapestre és Pest megyére is.
A hőmérséklet kora délután és késő este egyaránt mínusz 7 és mínusz 1 fok között valószínű, de kora délután a déli országrészben helyenként akár 0, plusz 1 fok is lehet.
Az előrejelzés szerint szerdán, február 1-jén is sok csapadék várható, eső, ónos eső és hó egyaránt. Főleg a nap első felében további ónos esőre kell készülni.

Comments are closed.