Önkéntes válaszokat vár a KSH

A hivatal statisztikai adatgyűjtéshez kér segítséget a lakosságtól, hogy feltérképezhesse a társadalom jellemzőit, a válaszadás önkéntes.

Önkéntes adatszolgáltatáson alapuló lakossági adatfelvételeket hajt végre a Központi Statisztikai Hivatal (KSH) a XV. kerületben is. A munkát a Statek Statisztikai Elemző Központ Kft. (Statek Kft.) fényképes igazolvánnyal ellátott szakemberei végzik.

Kérdeznek:

  • a lakosság munkaerő-piaci helyzetéről,
  • utazási szokásairól,
  • a háztartások információs és kommunikációs technológiai eszközhasználatról,
  • költségvetéséről,
  • életkörülményeiről.

A válaszadásra kijelölt háztartásokat a KSH népszámlálási adatállományából véletlenszerűen választják ki az ország különböző településein. A kapott adatokat az előírásoknak megfelelően bizalmasan kezelik, azokat más szerveknek, személyeknek nem szolgáltatják ki, az eredményeket pedig név és egyedi adatok nélkül, összesített statisztikai táblázatokban közlik.

A lakosság részére munkanapokon hétfőtől csütörtökig 8 és 16 óra között, pénteken 8 és 14 óra között a +36 80 200-766-os telefonszámon, illetve a lakinfo@ksh.hu email címen adnak további felvilágosítást, az adatgyűjtés módszertanával és a kutatási eredményekkel kapcsolatosan pedig a KSH oldalán található Adatgyűjtések/Lakossági adatgyűjtések menüpont nyújt tájékoztatást.

Comments are closed.